Házvásárlásunk története

2010 elején  rettenetesen zűrös volt az élet,  még januárban kinéztünk egy kb félkész házat a Szentendrei Szigeten, mert úgy gondoltuk, h jó ötlet lenne oda költözni, tekintetbe véve az életvitelünket és az anyagi helyzetünket.
No és persze mivel együtt gondolkodunk:))))

Szóval. Januárban kinéztük, de még nem volt pénzünk, h megvegyük, közben elkezdtem árulni a lakásomat, persze nem sok reménnyel. Apukám (mérnök és nagyon dzsanáz) azt nyilatkozta, hogy ezt a házat MINDENKÉPP meg kell venni, tök jó vétel, és sok fantázia van benne. Csak, h tudjátok, az ő véleménye roppant fontos és persze ő nagyon-nagyon kritikus: ha valamire azt mondja, h jó, akkor az k…szott jó…

A ház tulaja egy elvált házaspár, de mi csak a pasival találkoztunk, aki egy rettenetesen elfoglalt baleseti sebész (Dr K.T., reszkessen, aki a keze közé kerül egyszer…), aki több kórházban is melózik, de egyébként sem egy összeszedett csávó, enyhén szólva, habókos és szétszórt, és fogalma sincs semmiről.
Legalábbis felületes szemlélő számára úgy tűnik.
Mindenesetre T bazi nehézkesen kommunikál-mondjuk egy nap 10x hívod, de nem hív vissza…

Szóval mondtuk neki, h megvennénk a házikót, de még nincs lé, amit persze elnéző mosollyal nyugtázott, és persze semmilyen “majdhaeladjukalakástfizetünkdeaddigisfoglalóznánk” konstrukcióra nem volt nyitott.

A volt feleséggel nem kommunikálhattunk, csak a dokin keresztül…

Sok víz lefolyt a Dunán, az én tündérbogyó családom megoldotta, h meglegyen a pénz, ám ekkor hirtelen, megvették a lakásomat!! Derült égből vevő…

Mi ezerrel hívtuk a dokit, és sms-t is írtunk, h hahó, van lé és már nem a lé a tét…

De semmi válasz…na ekkor kezdtem festeni a hajam, mert jöttek az ősz hajszálak…(meg persze kapóra jött egy svarckopfos promó-cucc…) Doki kontra mobiltelefon 0-1.

Aztán rájuttünk, h a mostani oldalborda száma is ott vala a hirdetésben és elkezdtünk véle kommunikálni, mert ő csodával határos módon mindig felveszi a telefont és képben is van.

Szóval heuréka(ő nem egy női szereplő a sztoriban, bár épp lehetne), dokihoz eljutott az info, h esetleg adnánk neki pízt. És megegyezénk a vételárban.

Közben intéztük a tulajdoni lapot, meg egy csomó minden mást, szereztünk havert az államkincstárnál, aki segít intézkedni,(a szocpol miatt) szóval vajazunk ezerrel..

Szóval minden jó, szerződéstervezet, azaz előszerződés, mivel van a házon szocpol és banki hitel, amit először töröltetni kell, de amit a mi pénzünkből tudnak visszacsengetni az államkincstárba és a bankba..stbstbstb.

Rohadt bonyolult a sztori, tiszta jóban rosszban.

A volt feleség meg még mindig tiszta mrs. Columbo, azaz mrs. K, akiről az új  hölgy aszondja, h még gázabb, mint T…és ne adjunk neki készpénzt, mert elkölti, ahelyett, h hitelt törlesztene és nem ezen a bolygón él-na basszameg, így hogy fog aláírni….?

Na telik-múlik az idő, telnek a hetek, jönnek az ünnepek, majd véget érnek, mi közben jól felmondjuk május 1.-gyel az albérletet, mert hát addigra SSSIMÁN mindent lezongorázunk, sőt, elkezdjük a felújítást, azaz befejezést is, én persze a ww.mexicantiles.com honlapon töltök napi 20 pluszmínusz 2 órát (azóta már tudom, h legelább egy évig a betonon élünk majd-legalább nem kell felmosni…)

Lassan közelg a május 1, és még semmi, mrs. K még nem mutatta meg valódi arcát, doki kanyhall (ez nem a fülével kapcsolatos szó), szerződéstervezetek jönnek-mennek, én őszülök, István próbál lelkesíteni…

Ápr. 18.-a vasárnap, mindamellett, h a Tahitótfalui vásár napja, számunkra egy rendkívül fontos nap, elvileg aznap du találkozunk a dokival a házban és megbeszéljük, h mi legyen a cuccokkal, amikkel tele van a kéró…no persze szerződés még nincs, ám mi kötjük az ebet a karóhoz, (ne jelentsetek fel állatkínzásért, csak metafora) , h nekünk kulcs KELL és szerződés KELL máig, azaz ápr 21.-ig.
(már a költöztető autó is megvan, milyen gáz, h felpakolnak és megkérdik, h mi a cím, ahova viszik a szajrét és nem tudunk mit mondani :))

Vasárnap ír egy sms-t a doki, (erre időközben fény derült, h képes rá-no persze, ha vki egy lépet is ki tud venni, egy sms semmiség), h a feleség nem megy bele, h kulcsot kapjunk, amíg ki nem fizetjük a teljes vételárat-ez kb 30-60 nap az államkincstár miatt(szocpol visszafizetés)-addig letétben van az előleg kifizetése után fennmaradt összeg.

Hát ez nekünk baszottul gáz, nekünk május elsején költözni kell valahova…

Na és a hidegzuhany…ha már úgyis ott voltunk, akkor csak mgenéztük a házikót, és kit találtunk ott???

EGY VEVŐJELŐLTET.
Aki jött megnézni az ELADÓ házat.
Na erre totálisan leakadtam, hiszen mi már megegyeztünk….
Na ezt jól elmondtuk nekik, mire lepattantak, és mi meg jól megvártuk a dokit és elég kellemetlen helyzetbe hoztuk… micsoda egy gerinctelen ember, aki simán eladta volna másnak, amiről mi már megegyeztünk….

Doki biztos pénzért részt vett egy gerinc-kivételen, hogy teszteljék, h utána mennyire marad életképes…

Viszont megadta a volt nej számát.

Ésésés.
A volt nejjel találkoztunk hétfőn, aki ultrajófej, mindenben partner, tökkorrekt, és persze ő tényleg mindent tud a házról és még este az ügyvédünkhöz a válási papírokat is bevitte-a mi ügyvédünk csinálja a szerződést, persze a doki közölte, h nem száll be az ügyvédi díjba…Persze a volt nej tökre félre volt informálva, fogalma sem volt egy csomó dologról velünk kapcsolatban…

.
Na mindegy, költsegyógyszerre, a csaj tök jó fej, felgyorsultak az események, és tegnap már körvonalazódott a mai projekt…

Ám. Ma reggel kiderült, h van több baja T-nek a szerződéssel, egy pár dolog nem tetszik, és ma nemigen tud aláírni, de mi csakazértis…végülis ügyvédi iroda-ott minden tisztázódik, majd Pócsmegyer Takarékszövetkezet, majd polgármesteri hivatal( a jegyző persze nincs ott, merthogy ugye mi előre egyeztettünk direkt, h ott legyen, ám ezt felülírta az élet és neki ma szabadságra KELLETT menni…)
Na mindegy, akkor meghatalmazás, h holnap én intézkedjek, majd házhoz megyünk, és a végén kezemben a KULCS!!!!!

Van házunk!!!!

IMG_0493

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: