Állataink

Biztos mindenki úgy van vele, hogy az állatok, akikkel együtt él, tök különlegesek és ezt persze senki más nem értheti, akinek “csak” szériaállatai vannak. Persze én is. Hadd mutassam be a kis csapatot.

Először is hatan vannak. (ha nem számolom az olykor általuk levadászott és a szoba közepén rituálisan kivégzett és feldarabolt, vagy szabadon engedett más lényeket, amik előszeretettel bújnak el a nagybőgőtokban – egyszer egy gyíkot elvittem egy székesfehérvári koncertre – ,  illetve a parazitáikat, amelyek száma remélhetőleg közelít a 0-hoz).

3 macska, 3 kutya.

Kezdjük talán a macskákkal. A rangidős Pisze, a kúl, aki rezzenéstelen arccal és testtel képes szinte az egész életét végigcsinálni, olykor ébren, álmodozó tekintettel az arcán. Pisz tulajdonképp használ minket, mi vagyunk az ő különbejáratú biorobotjai, akik megtöltik élelemmel a tálkáját, valamint elősegítik a helységekből való ki – és bejutást. Baromira tud nyávogni, kizárólag az udvaron, amikor hazaérkezünk. Ám amikor az ajtónál szeretne be -, vagy kibocsátást nyerni, ezt csakis rovásírással képes a tudtunkra adni, az általa karcolt kis rovátkák pedig az utókor számára őrzik majd Pisze emlékét, ha már ő nem lesz.

Ő a legnagyobb gyíkász a csapatban, hobbija, hogy becipeli, majd bent szabadon engedi a kis zöld lényeket, a már ismert álmodozó arccal, akik vagy elbújdokolnak a lakásban, a lassú éhenhalást választva, vagy ott maradnak, ahol letette őket, hogy az ember kiválóan rájuk tudjon lépni. Így aztán önmaguk döglöttnek tettetése elég jól sikerül.

Az ételt egyfajta furcsa idegen dolognak tartja, mindig úgy közelíti meg, majd fogyasztja el, mintha minden pillanatban attól tartana, hogy a kis tápdarabok egyszer csak összefognak ellene és megtámadják. Mint a replikátorok a Csillagkapuban.

Kiválóan vizel kádba.

Ő az a macska, akit semmiféle lakhelyváltoztatás nem zavar, ha elköltözünk, fél óra alatt feltérképezi a GPS koordinátákat és álmodozó arccal nekiáll körülnézi új birtokán.

Pisze

A következő csapattag Cicóka, a neurotikus pszichopata paragép. Ő amúgy Pisze unokája, ám semmiben nem hasonlít nagyira. Cicóka életét áthatja a félelem és a rettegés.

Ha odajön hozzám, hogy simogassam és én megteszem, rövid idő alatt teljesen megrémül attól, hogy simogatom és elmenekül, majd kisvártatva nyávogva visszatér és kezdi előlről az egészet. Ha csontig hatolóan vakarom a fejét, akkor képes néhány percre elernyedni és felveszi a kiscicapózt, édesen cuppogva cumizza a nemlétező anyamacskacicit, összenyálazva ezzel a ruhámat.

Cicóka gyönyörű. Szabályos fekete-fehér mintás hosszú szőrű tünemény, aki mindig tökéletesen ápolt. Tavaly elveszett, amikor ideköltöztünk az új házba és csak 4 hónap múlva lett meg. Kb 50 dkg volt, de a szőre az akkor is csodálatosan szép. Amúgy kiváló házörző, ha idegenek mennek el a ház előtt, felháborodottan morog.

Cicó

A harmadik tag, Csöves a rettenthetetlen. Ami Cicókából hiányzik, benne túlságosan is megvan: semmitől sem fél, kb. egy 6 méteres pitonhoz is úgy közeledne: “-Helló, én Csövi vagyok, jössz játszani?”

Csöves egy nagyon édes, imádnivaló cica. Tavaly ilyentájt találtam egy elhagyott kertben, amikor betettem a macskahordozóba és hazahoztam, végigdorombolta az uta és ez azóta is így van, a dorombolást csak néha függeszti fel, amikor épp rág.  Merthogy rág. Mindent. nem kicsit, nagyon. Megszámlálhatatlan mennyiségű zoknit és más ruhadarabot kellett már miatta kidobnom.  De szinte mindenen vannak fognyomai. A párnákon (az egyiknek 3 sarka eltűnt), a növényeken, a macskatálakon, sőt egyszer álmomban az alkaromat is megkezdte.

Egyszer Mucival, a borderemmel, akiről később lesz szó, rituálisan kivégezték az adventi koszorút. Jelzem, nem sokat tudtak már akkor ártani neki, mivel már napok óta “fogyott”, minden éjjel eltűnt róla valami.

Csöves semmitől nem fél. Vígan hempereg az úton és teljes megelégedéssel nyugtázza, hogy az autók kikerülik. Ha sétálni indulunk a 3 kutyával, egy külön procedúra, hogy visszazavarjuk, mert ő is boldogan elindul velünk.

Éjjel, ha együtt alszunk, simán ráfekszik a fejemre, ami olyan érzés, mintha az agyamban dorombolna.

Sajnos halálos beteg, már így találtuk, de az orvos szerint 3-4 évig élhet és rághat.

csövi2

 

És most nézzük a kutyákat.

Rumó, a mudim a rangidős. Ő összetett személyiség. Egy pszichotata gyilkos és egy félénk kiskutya megleheteősen fura keveréke. Bár szerintem ezek között a legjobb fej.

Mindenkit utál, egyeseket jobban. Képes bárkihez odamenni, cukin bökdösni a kezét, hogy kicsikarjon egy kis simogatást, majd amikor az illető mit sem sejtve megteszi azt, Rumó ultradurván elkezd hörögni, kidülledt szemekkel és egyszerűen képtelen otthagyni újdonsült barátját.

Viszont kényszeresen teszi mindenzt.

Ha egyedül vagyok vele, egy tüneményes, szeretnivaló lélek, rengeteg cuki vonással, tud mosolyogni is!

Amikor itthon ellazul, akkor viszont kiderül, hogy szuper vegyi fegyverként is be lehet vetni! Nem tudom kivel történt már meg, hogy éjjel arra ébred, hogy nem kap levegőt, pontosabban a levegő oxigéntartalma hirtelen 0% lett, viszont az oxigén helyett különböző gázokkal lett terhes amik könnygázt megszégyenítő pontossággal találják telibe a retináját, könnyeket csalva a szemébe.

Persze hanghatás kíséretében, amit az ember sóhajtásnak akar minenáron hallani, de nem….

KAB_9707

A második rangidős Luca, a tűzről pattant, irígy kutya. Mentségére szolgál, hogy 7 hónapos koráig az egyke kutyák élvezetes, kényeztetős életét élte, majd hirtelen az életébe csöppent egy idegen nőstény, akkor még két macskával és egy Rumóval. Luca mindenbe hihetetlen elánnal veti bele magát, a munkába és a parázásba is. Ha valamitől fél, akkor azt is úgy teszi,mint amikor repülőrajttal a vízbe ugrik. Ma például Szűz Máriát, pontosabban annak szobrát ugatta meg vadul, ami a kis templom mellett áll itt nálunk.

Ő szerencsére nem fingós.

KAB_8071

Az utolsó, legifjabb tagja a kis csapatnak Cuki Mucika, a border collie. Muci, aki igazából látens cuki, mert elnyomás alatt élve, két mudival körülvéve minden felgyülemlett feszkóját idegen, nála egyértelműen gyengébb és védtelenebb lényeken vezeti le, akiket durván anyáz és akik nem tudják, hogy ez tulajdonképp a mudiknak szólna. Csövest is terror alatt tartja, bár erről próbálom lenevelni. Mucáj amúgy olyan, mint egy párizsi konzervatórium cselló szakos elsőéves növendéke. Cuki, szende, passzív-agresszív (cukisággal próbálja elérni a céljait, édes, elgázoltkiskutya-arcos tekintettel és mellső lábait kézként használva), nőies, légies és karcsú.

KAB_6767

Szóval nálunk a terror-piramis a következőképp néz ki:

Legalul a gyíkok és az egerek, madarak.

Felettük áll Pisze és Cicóka, akik kb. egyenrangúak, valamint Csöves, aki szintén egyenrangú, ám néha olyan, mint a Micimackóból ismert Tigris, tehát messzről ráveti magát a két arisztokrata hölgyre, akik ezen persze totál leakadnak. Kezdhetik a mosakodást előlről.

Csöves fölött Muci áll, akinek persze vasszigorral tiltva van mindenféle macskanyúvasztással kapcsolatos dolog.

Muci fölött áll Luca, aki előszeretettel lincseli Mucit  közös sétáink alkalmával, pont ugyanazt csinálja, mint Pisze a gyíkokkal, Csöves Piszével, Muci Csövessel, miszerint messziről ráront.

Rumó viszont Lucára ront rá, így teljes a kép.

Mi meg mindenkire, aki épp lincsel, tehát mindenki boldog. a lényeg, hogy a főnök én vagyok!

Reklámok

4 Responses to Állataink

 1. Kriszti szerint:

  Nagyon jó!!! :)))
  Szerencsére mi még nem tartunk ennyi főnél, de azért már mi is – önként vállalt, boldog-boldogtalan 😉 igával a nyakunkban – ballagunk az általatok kitaposott úton :o)))!
  Az a jó, amikor egy állatról a rosszat is szeretettel a sorok közt írja az ember :). Nélkülük TÉNYLEG nem lenne teljes az élet… 🙂
  -Kriszti-

 2. nickikutya szerint:

  Nagyon tetszik a blogod, árad belőle a humor és a szeretet! 😀 A világon kevés olyan dolog van, ami annyira megbízhatóan kiszámítható, mint a kutya szerető gazdija iránti hűsége, odaadása és szeretete. Csak sajnálni tudom azokat, akik ezt még nem tapasztalták meg, és akik ez elől elzárkóznak. …pedig az állatok soha nem hazudnak! (ellentétben az emberrel)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: