Cukormentes, karácsony ízű cantuccini rozslisztből

Tegnap cantuccinit sütöttem. Már nagyon megkívántam ezt az olasz kétszersült-édességet.

Cukor nincs benne, csak jó sok mag, mazsola és fűszerek. Meg rozsliszt.

 

Íme:

35 dkg  tk. rozsliszt

4 tojás

10 dkg finom vaj (semmiképp sem ipari hulladék margarin, ami csak arra jó, hogy megkenjük vele az ajtót, ha nyikorog)

20 dkg mandula

10 dkg dió

10 dkg földimogyoró

10 dkg mazsola

1 tk fahéj

késhegynyi őrölt szerecsendió

1 kiskanál narancshéj reszelve

 

Lehet beletenni amúgy bármilyen magot, én legközelebb mogyorót, meg pisztáciát fogok és mindenképp ki fogom próbálni, hogy többféle aszalvány legyen benne.

A magokat beáztattam pár percre forró vízbe.

Mindent összekevertem, 4 rudat formáztam belőle, ezeket sütőpapíron 180 fokon 20 percig sütöttem, majd kivettem, kicsit hűltek, ezután éles késsel felvagdostam ferdén kb. 1 cm-es darabokra, így mentek vissza a sütőbe még 15 percre.

Sajnos késő este meg kellett ennem egy nagy adagot belőlük. Karácsony ízük van!

cant

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: