Cukormentes, sült, almás-fahéjas puliszka szilvalekvárral és dióval

Cukormentes almás-fahéjas puliszka

 

Az utóbbi időben nagyon megkedveltem a puliszkát. Finom, babakézbe adható, ezerféleképp elkészíthető, egészséges.

íme az egyik édes változat: (2 felnőtt és 2 babaadag)

Hozzávalók:

6 dl 100%-os almalé

2 dl kukoricadara

1 tk fahéj

diónyi vaj

Házi szilvalekvár-természetesen ez is cukormentes

Egy marék dió

 

Feltettem az almalevet a fahéjjal főni, majd belekevertem a kukoricadarát. Ezt állandó keverés mellett főztem, amíg elkezdett elválni az edénytől. Ezután kiöntöttem egy jénaiba. Egy éjszakát pihent a hűtőben, de végülis csak az a lényeg, hogy megszilárduljon. Ezután deszkára borítottam, felkockáztam, majd egy serpenyőben megpirítottam a vajon.

Tényérba szedtem, ráraktam a szilvalekvárt és a diót és elfogyasztottam. 🙂

puliszka

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: