Sütőtökös-mákos cantuccini cukormentesen

Rá vagyok pörögve az aszalásra. Nagyon. Isteni és egészséges dolgokat lehet készíteni az aszalóval. Persze a “sima” aszaláson kívül. Így történt, hogy sütőtököt is aszaltam. Önmagában elég bizarr, bár gyönyörű, de műzlibe, süteménybe kiváló. Gondoltam ki is próbálom a tökös-mákos cantuccinit.

Hozzávalók:

25 dkg tk. rozsliszt
10 dkg mákliszt
10 dkg vaj
4 tojás
20 dkg mandula
10 dkg dió
Két nagy marék aszalt sütőtök
Két nagy marék mazsola
2 tk. fahéj
1 kk. szerecsendió
Narancshéj vagy citromhéj ízlés szerint.

A magokat és az aszalványokat forró vízbe áztatom, amíg áznak, összekeverem a többi hozzávalót, majd ezeket is a tésztához adom.
3-4 hosszúkás, lapított rudat formázok belőle, majd 180 fokos sütőben, sütőpapíron kb. 20-25 percet sütöm.
Ezután kiveszem, várok 15 percig, hogy hűljenek, majd éles késsel másfél centis szeleteket vágok. A legjobb, ha a talpukon maradnak és úgy mennek vissza a sütőbe még 20 percre, így mindkét oldaluk szépen ki tud száradni.

IMG_6207.JPG

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: