Céklagofri cukormentesen, nem csak babáknak

Imádom a céklát. Ezerféleképp el lehet készíteni, finom és édes. Gondoltam, csinálok valami céklás édességet, amit egy baba is meg tud enni, illetve kézbevenni és rágcsálni.
Nemrég kaptam egy gofrisütőt, amire már szintén nagyon fájt a fogam, mivel mindenért odavagyok, ami kicsit is hasonlít a palacsintához és a gofri ilyen 🙂

Amúgy a céklás sztori babakeksznek indult, de nem volt kedvem a sütőben szárítgatni a tésztát, így sokkal finomabb. El lehet tenni és a gofrisütőben újramelegíteni!

Hozzávalók:

30 dkg cékla, héjában megsütve, majd meghámozva és gépben összeaprítva.
1 alma aprítva
10 dkg aprószemű zabpehely
2 ek. zabpehelyliszt
Pici olaj a sütéshez

Mindent összekevertem, kivéve az olajat, egy órát állni hagytam, hogy a zabpehely megszívja magát.
A gofrisütőt nagyon picit megolajoztam, aztán belekanalaztam a masszát és megsütöttem.
Ekkora mennyiségből 4 gofri lett.
Sógórnőm által készített cukormentes, savanykás baracklekvárral tálaltam, de mivel erősen céklaízű, el tudom képzelni sósan, krémsajttal, vagy tejföllel-reszelt sajttal.
A kisfiú ipari mennyiséget evett belőle. 🙂

IMG_6281-1.JPG

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: