Aszalásra fel!

Az új, cukormentes életünk aktív részesei lettek az aszalt gyümölcsök. Kiválóan lehet velük édesíteni, finomak, táplálóak. Kis helyen elférnek! A boltokban leginkább cukrozottakat árulnak, nem is értem miért, hiszen tök jó édes ízük van cukor nélkül. Persze mit csodálkozom, ha még a gépsonkában is van cukor?! Arról nem is beszélve, hogy kén-dioxiddal és mindenféle más finomsággal kezelik őket.

És persze bazidrágák. Viszont itthon tök sok gyümölcs megterem és egy csomó gyümölcshöz hozzá lehet jutni olcsón-nem is beszélve arról, hogy a szüleimnek van jópár gyümölcsfájuk a kertben 🙂 Szóval idén szert tettem egy szuper aszalógépre, ami gyakran zakatol éjszakánként a kazánházban. Rengeteg aszalványt készítettem már és isteni finomak. Műzlibe, sütibe, rágcsának…

Aszaltam már:

-szilvát
-meggyet
-nektarint
-sárgabarackot
-berkenyét
-céklát
-banánt
-sütőtököt
-birsalmát
-répát
-almát
-paradicsomot, nyáron rengeteget
-citromot
-narancsot-ez volt a legkellemesebb meglepetés, mivel a kandírozott narancs és citrom kiváltásaként próbálkoztam velük és nagyon jók lettek!

Csináltam már mindenféle gyümölcslapokat és sós “kekszeket”.
Üvegekben tartom őket, hűvösben, egy szekrényben. Eddig jól bírják!

IMG_6282.JPG

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: