Kesukrémes, cukormentes “mákosguba”

Mióta cukor és fehérliszt nélkül tartjuk életben testünket, ez az első Karácsony. Most pár napig bűnözünk és részemről kerülöm a mérlegelést is. Sok vendégség vár ránk és sok finomság. Annyira én is esendő vagyok, hogy eme kísértésnem nem tudok ellenállni. És nem is akarok 🙂
Viszont itthonra egészségesebb desszertet készítettem.
Imádom a mákos gubát, kiskoromban mindig az volt az ebéd a halászlé mellett, így ez volt a kiindulás.

Hozzávalók (4 személyre-én ennyit csináltam kettőnknek és a fele megmaradt, pedig kétszer szedtem):

4-5 banán
20 dkg mák
Egy marék mazsola
2-3 dl tej, vagy gabonatej, vagy cukormentes gyümölcslé
4 szem datolya
1 ek. kókuszkrém
2 marék kesudió
Citromlé

Beáztattam a mazsolákat forró vízbe. A banánokat felkarikáztam, megszórtam mákkal, rájuk szórtam a leszűrt mazsolát.

A kesudiót aprítógépben rommá aprítottam, majd beletettem a beáztatott, majd leszűrt, kimagozott datolyát, a kókuszkrémet és a folyadékot és tovább kevertem. Szerintem úgy az igazi, ha öntet szerű, az enyém kicsit sűrű lett, de ez az étel akkor jó, ha elég szottyatag. Tálba raktam a mákos banánt, ráöntöttem a kesukrémet és meglocsoltam citromlével.
Rögtön fogyasztható.

IMG_6455.JPG

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: