Cukormentes batátakeksz

Mivel a kisfiú visszapattintotta a batátát (más néven édesburgonyát), amit sütöttem neki, át kellett konvertálnom. Keksszé 🙂
Tojás nem volt itthon, szóval pótoltam másképp, a liszt, ami belekerült, meg hajdinaliszt. Szóval azt hiszem ez az indirekt mindenmentes keksz…

Hozzávalók:

2 közepes édesburgonya
2 tojás HELYETT 2 ek. lenmagpehely 6-7 ek. forróvízzel keverve
4 ek. liszt (most épp hajdina)
1 kk. fahéj
10 dkg vaj/zsiradék
Vanília
1 marék csokicsipsz (Vincének külön sütöttem csokimentest)
1 kk. szódabikarbóna
Tettem bele egy teáskanálnyi kukoricakeményítőt, mert kukoricakeményítő-tulajdonos vagyok és mert paráztam, h a tojáspótlóm nem elég, de szerintem túlparáztam, nem szükséges.

A batáta héjastul, fóliába csomagolva 20 perc alatt puha lesz 180 fokos sütőben. Utána lehet hámozni.
Az izgi rész jön, a robotgépbe mindent bele (kivéve csokicsipsz) és hadd dolgozzon az aprító. Olyan jó nézni!
Olyan állagú lesz, mintha egy nagyon sűrű krém lenne. Mehet bele a csoki (vagy bármi, ami darabos-dió, mazsola…)

Kettő kanállal kell sütőpapírra “szaggatni”. Alsó fokozaton sütöttem, 180 fokon, 25 percig.
Sütőből kivéve kezelhetetlenül puha, várni kell, míg kihül, úgy lehet kivenni a tepsiből. Isteni. Kb. 20 keksz lett.

2015/01/img_6568.jpg

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: