Cukormentes nyers répatorta

Mióta bírok nagyteljesítményű robotgéppel, teljesen megbolondultam. Krémeket, pépeket, homogén kekszeket, reszelvényeket gyártok. Jó nézni a “nyers erőt”, ahogy feldolgoz mindent. Tényleg megbolondultam.

Hozzávalók: (16 szeletes formához)

4 sárgarépa
2 alma
2 dl narancslé
1 marék mazsola
1 marék magozott datolya
20 dkg mandula (jobb héj nélkül)
2 ek. kókuszzsír/vaj
3 ek. útifű maghéj
1tk. fahéj
1 kk. gyömbér

A csokimázhoz:

4 ek. kókuszolaj
2 ek. kakaópor/karobpor
2-3 datolya, vagy 1 evőkanál méz/juharszirup

A hozzávalókat betettem a robotgépbe, majd bekapcsoltam és lenyűgözve bámultam, míg homogén massza nem lett belőle. Belenyomkodtam a tortaformába, majd a csokimázhoz a kályhán megolvasztott kókuszzsírba kevertem a kakaót és a minimális édesítőszert (jelen esetben juharszirupot), ezt ráöntöttem a tetejére és ment pihenni a hűtőbe.

Szerintem magát a tortát érdemes rendes vajjal csinálni, hogy keményebb legyen. A csokimázhoz mindenképp jobb a kókuszzsír.
Vince imádja és én is 🙂

2015/01/img_6648.jpg

2015/01/img_6647.jpg

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: