Cukormentes sütőtöklekvár

Vészesen fogy a cukormentes szilvalekvárom és még csak január van. Ki kellett találnom valamit.

Hozzávalók:

1 kg répa
1 naaagy sütőtök
1,5 l narancslé
1 ek. fahéj
1 tk. gyömbér
1 kk. szerecsendió

Megpucoltam a répát és a tököt. Tököt pucolni szívás. Tök nehéz a héját levágni, mert baromira csúszik. Na el is vágtam a kezemet, de jött anyukám, aki segített. Ezek után lereszeltem őket. Géppel. De kockára is lehet vágni, szerintem mindegy. Egy nagy tepsibe ment minden, rá a fűszerek és a narancslé. Aki igazán raj, frissen facsar. 175 fokra tettem be, le kell fedni, maximum a vége felé (az egészet kb négy órán át sütöttem) le lehet venni a fedőt, ha sűrűre akarjuk.

Én úgy rakom el a dolgokat, hogy egy nagy fazékban vizet forralok és a forrásban levő vízbe teszem a befőttesüvegeket 10-15 percre, majd kiveszem őket, teletöltöm lekvárral, felfordítom pár percre, majd vissza és így hűlnek ki. Eddig nem volt gond semmivel.

2015/01/img_6653.jpg

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: