Mákos-almás finomság kókuszos öntettel

Vannak az embernek nyomi napjai…amikor minden nehéz, csak szédeleg, alig él, legszívesebben egész nap enne, forrócsokival a kezében filmeket nézne és aludna. Na az én napom ma ilyen. Reggel még hősiesen elmentünk baba-mama jógára, próbáltam felpörögni, de a “low battery” felirat durván villogott a jobb felső sarokban. Ilyenkor régen lindt csokit ettem. Sok lindt csokit. Ma inkább megalkottam ezt a receptet. De én ettem meg mindet. Bocs, apa! Illetve Vince kapott az almából.

Hozzávalók:

(Két főre, ha nyomi nap van, egy főre)

2 alma

2 banán

2 ek. mák

1 kk. fahéj

1 ek. zabpehely

1 ek. kókuszreszelék

3 füge

1 dl tej, vagy víz

2 ek. cukormentes baracklekvár

Az almákat meghámoztam, felszeleteltem. Egy sort leraktam egy kis jénaiba, megszórtam a mákkal, majd rájukpakoltam az egyik felkarikázott banánt. Rászórtam a fahéjat, majd a tetejére pakoltam a maradék almát és meglocsoltam a lekvárral. Így sült 180 fokon egy órát letakarva, majd felet letakaratlanul.

A másik banánt, kókuszreszeléket, beáztatott fügét, tejet összeturmixoltam, ez lett az öntet.

Nem volt ideje fotózkodni…



Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: