Egy reggel (egy másfél évessel)

Szia Manócska, még csak fél hét van….gyere cicire…én még alszom…Nem, még ne keljünk fel. Nem próbálsz meg visszaaludni? Még sötét van, látod…anya még aludna…….Ne üsd az ajtót. Még nem megyünk ki. Óóóóó, ne szomorkodj, itt a MÁSIK cici…nem kéred?

Na jó, akkor kimegyünk.

Gyere anyával pisilni, jó? Tudod, nekem nincs pelusom. Én a wc-be pisilek. De ne nyúlj bele közben! Nézd, most megtörlöm magam, nem, a papírt nem adom oda, mert mindig megeszed, visszateszem a helyére, ne haragudj, tudom, hogy szeretnéd, de nem lehet. Na most beledobtam és lehúzzuk a wc-t, aztán lecsukjuk a tetejét. Anya kezet mos, jó? Ne nyisd ki. Ne nyisd ki, NE dobd bele a játékot!!! Bassz….., na ezt most lemossuk, mert nagyon piszkos lett! Nem dobunk játékot a wc-be! Piszkos lesz, tudod és akkor meg kell mosni.

Az a szennyestartó teteje, igen. Én nem dobnám bele a kádba! ……de hát nem vagyunk egyformák.

Na gyere, kimegyünk a konyhába, anya főz kávét, tudod, az nagyon fontos! Hoztál könyvet, hogy olvassunk? Várj picit, mert anya kávét főz. Nem, ne haragudj, de most nem olvasunk, mindjárt kész a kávé és akkor lecsücsülünk és olvasunk együtt. Meg kapsz habot. Nem, nem tudlak most felvenni, mert kávét főzök…de mindjárt. Tényleg nem, egy picit bírd ki! Mindjárt jön anya és akkor együtt kávézunk, jó? Adok habot.

Lecsücsülünk az ablakba és kávézunk. Kérsz habot? Hammmmmm! Hú de fincsi! Ajjajj, most habos lett a kezed! Na sebaj, mindjárt letöröljük! Jajj, az ablak is! Nem kell az ablakra köpni a habot! Meg a nyáladat se. Látod, ott folyik a nyálad az ablakon…igen, nyál. Nyál. Vince nyála. Anyának is van nyála, a szájában. Igen, az a nyelved, az is a szádban van. Meg a fogaid is! Megnézhetem hány fogad van? AÚÚÚÚ!

Ráharaptál anya ujjára! Az FÁJ. Igen, fáj. Fáj. Nem harapunk! Tudod, az fáj. Ne harapj rá a saját ujjadra sem, jó? Érzed, hogy fáj? Az nem jó, ha fáj, az rossz. Nézd, itt a cica? De aranyos, dorombol neked! Nem, ne húzd a farkát, az fáj neki. Igen, fáj. Fáj. Látod, szegény cica, most elszaladt! Na most megint ráköptél az ablakra. Folyik a nyálad, igen, nyál. Nyál. Letöröljük egy textilpelussal jó? De szépen letörölted! Köszönöm!

Na gyere, átöltözünk pizsiből rendes ruhába, meg kicseréljük a pelust. Ha már nagyobb leszel, akkor nem fog kelleni a pelus, mert te is a wc-be fogsz pipilni, mint anya meg apa. Igen, anya. A-nya. Te meg Vin-ce. Vince. Anya és Vince.

Ne menekülj! Gyere átöltözünk! Veszünk body-t, meg gatyót, meg zoknit. Aztán jön majd a reggeli! Adtál anyának puszit? De jó! A puszi jó! Tudod, puszi-simi-ölelés és ezt azért csináljuk, mert szeretjük egymást! A puszi nagyon jó! Pu-szi.

Na gyere, kapsz ruhát. Hóóóóóó-rukkkk! Gyorsan levesszük a pizsit, meg a pelust és kapsz másikat. Jajj, most pisilsz??? Jön a pisi! Na sebaj, megtöröljük a kukit. KU-KI. Igen, Vince kukija. Jön belőle a pisi. Anya megtörli.

Kapsz egy pelust, lábakat fel! Úgy-úgy! Nagyon ügyesen csináltad! Ne omolj még össze, fel kell öltözni, mert hideg van és megfázol. Itt a body, kukucs, most egyik kéz, aztán mááááásik kéz, aztán patent. Már csak a gatyó kell, meg a zokni! Jó-jó, gyorsan felvesszük a gatyót, zoknit, aztán mehetsz le! Mindjárt kész. Mindjárt Manócska, tudod ezt ki kell bírni.

Na gyere, dobd ki a pelust! Ide. Gyorsan-gyorsan, mert itt büdi van. Itt a szemetes. Igen, az a csavar, meg a tető. Azaz! Csukd be az ajtót. Csukd be. Gyorsan! Nem, nem nézegetjük a szemetest, mert piszkos és büdös, gyorsan csukd be! Csukd be. Így!

Anya csinál reggelit.

Most nem tudlak felvenni, mert reggelit készítek…várj picit. Vince tényleg nem tudlak felvenni, mert kell mindkét kezem. Nagyon szeretnélek, de nem tudlak. Engedd el kicsit a nadrágomat jó? Mindjárt felveszlek, de most reggelit készítek Vincének. Finom reggelit. De egy picit várnod kell. Vinceeee, csak egy kicsit!

Na jó, gyere….nézd, ez itt a kanál, a tányér, kell a partedli, a vizecske, meg a szék. És itt a finom gyümölcsrizs. Hmmm. Próbálod egyedül kanalazni? Úgy! De ügyesen kanalazol! Jajjajj, ez leesett. Na sebaj, itt a cica, megette. De ne add a többit a cicának! Ne! Ne dobd le! Kérsz még? Nem? Igen? Nem ? Igen? Nem?  Jó-jó, adok, csak azért tettem el, mert azt hittem, már nem kérsz! Mégsem? Nem kell kiköpni, ha már nem kérsz! Most csupa rizs minden! Az meg a nyálad. Vince nyála. Nyál. Azt se köpd ki. Látod, csupa maszat minden. Az arcod is.

Vizet?

Igyál! Nem, ne folyasd ki! Ne játssz vele, kérlek ez víz. Ne köpd ki! Ne dobd el! Nem kérsz? Most csupa víz a ruhád, át kell öltözni. Ej-ej.

Kérsz még? Nem? Igen? Nem?  Ha már nem kérsz, add ide anyának. Ide a kezembe, jó? Nem ledobjuk! Nézd, most leesett, azt már nem éred el. Nem, nem adom vissza, mert direkt ledobtad, tudod? Sajnos az már ott marad. Ne haragudj, de ledobtad. Így már nincs. Ne szomorkodj, sajnos ez van, ha ledobod, akkor már utána nem éred el. De azért nem kell köpködni! Kifolyt a nyálad. Nyál. Vince nyála.

Töröld meg a szádat, itt a szalvéta. Nem, nem esszük meg a szalvétát. Köpd ki. Köpd ki! KÖPD KI! Nem finom. Nem ennivaló. Papír! Nem eszünk papírt! Szalvéta, arra való, hogy megtörüljük evés után a szánkat, így, látod? Na jó, tessék, Eltépheted. Anya addig összetakarít az asztal alatt. Így ni. Hú mennyi szalvétadarab. Megetted? Ajjajj. Nem jó Vince, nem esszük meg. Kérem. Kérem! Kérem!!! Ne haragudj, hogy elvettem, de nem szabad megenni, mert ez papír, nem finom. Ne szomorkodj, kisfiú.

Kérsz még inni? Nem? Igen? Nem? Add anya kezébe, ha már nem kérsz, jó? Ó, megint eldobtad a vizecskét…ej-ej.

Akkor egészségedre a reggelit, megyünk kezet mosni! Csupa maszat az arcod. Igen, az az arcod, gyere megnézzük a tükörben. Látod? Ma-szat! Vicces. Vince arca! Maszatos. Ott van a tükörben Vince és anya. Vin-ce és a-nya. Tudsz magadnak integetni.

Ott az orrod, a szád, a szemed, a mááásik szemed, az meg a nyál. Ráköptél a tükörre. Letöröljük jó? Nem kell a tükörre köpni szerintem.

Na megmossuk az arcodat, meg a kezedet, mert ragad. Így-így. Ne lépj bele a mosdóba, mert akkor ki kell cserélni a zoknit, mert vizes lesz. Ne! Basssz….. Na mindjárt átvesszük a zoknit, mert ez csupa víz. Látod? Vizes. Vi-zes. Le is vesszük. Gyere töröld meg az arcodat.

Ne menekülj el! Meg kell törölközni! Így! Gyere most kicseréljük a zoknit, jó? Mert ez csupa víz. Héééé! Ne fuss el. Vince, most ne hozz könyvet, előbb kicseréljük a zoknit, jó? Tudom, hogy nem szeretsz öltözni, de ez csupa víz. Na gyere. Megvagy! Jó-jó ne szomorkodj, csak kapsz egy másikat. Igen, másik. Má-sik. Tudod, van az egyik zokni, meg a másik.

Hallod? Repülő!!! Megy az égen! Nahát! Ott megy. Látod? De jó! Repülő! És az? Igen! Autó! AU-TÓ! Elment a ház előtt, látod, Megugatták a kutyusok! Igen, Vu-vu. Na gyere itt a zokni! Nézd, egy madár! Mit mond a madár? Csip-csip-csip-csip! Igen! Nahát, még egy! És ott a cica, vadászik a madárra, látod? Na gyere, csüccs, itt a zokni. Egyik láb…..másik láb! Úgy, ügyesen! Jól csináltad nagyon! Na most felöltözünk és kimegyünk!

….

KAB_7936

Reklámok

One Response to Egy reggel (egy másfél évessel)

  1. Tóth Orsolya szerint:

    De ügyes, hogy tud köpni! ;D

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: