Diós-narancsos, (majdnem teljesen) cukormentes karácsonyi hógolyók


Imádom a hókiflit. Amit a nagymamám készített anno. A töltelék nélküli, omlós verziót, ami ugye lényegében cukor, dió, zsír és liszt. Valami ilyesmit próbáltam készíteni, ami jó hókiflipótlék, viszont egészséges és cukormentes. A kandírozott narancshéj miatt nem teljesen az, de majdnem…

Hozzávalók:

45 dkg dió, darálva

15 dkg vaj

2 dl narancslé (plusz egy kevés, ha még kell a tésztához)

3 marék mazsola

100 g kandírozott narancshéj

2 ml narancsolaj (elhagyható)

80 dkg tk liszt

4-5 ek eritrit, plusz némi por-eritrit a hempergetéshez

Az egészet összekevertem, egy morzsálódós, de összegyúrható tésztát kaptam:


Kis adagonként kilapítottam kb 2 cm vastagra a tenyeremmel és pici pogácsaszaggatóval kiszaggattam.

Így néztek ki sütés előtt:


20 percig sütöttem alsó sütésen, 180 fokon. Még langyosan meghempergettem por-eritritben. Szerintem kétszer ennyi narancshéjat is elbírt volna, de amúgy nekem nagyon ízlik, simán helyettesíti számomra az eredeti hókifli-érzést.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: