Csokis, cukormentes, digestive zabkeksz

Volt anno az IKEA-nak egy isteni csokis keksze, amit manapság már nem is árulnak és már nem is vennék a fehérliszt, cukortartalma miatt. Isteni zabos-ropogós volt, csíkosan volt rajta a csokimáz, édes volt, de kicsit sós is….

Imádtam.

Na most ezt próbáltam reprodukálni, persze cukor és fehérliszt-mentesen.

Siker 🙂

Hozzávalók:

4 marék zabpehely-zabkorpa keverék

1 csésze zabliszt

10 dkg vaj

1 hatalmas ek mogyoróvaj

4 ek eritrit

1 tk só

1 tk szódabikarbóna

2 tojás

víz

100 g étcsoki (lidl J.D. Gross, 70 %-os, isteni)

A zabpehely-korpa keveréket a vajjal együtt serpenyőben jól megpirítottam, aztán hozzákevertem a mogyoróvajat, a zablisztet, eritritet, sót, szódabikarbónát, tojásokat és annyi vizet, hogy egy ragacsos, tömény tésztát kaptam.

Kicsit betettem a hűtőbe, de aztán hamar kivettem, mert nagyon türelmetlen voltam, hogy milyen lesz és végül kis golyókat formáltam, lapítottam (a legjobb, ha max 5 mm-esek) és a sütőben 200 fokon sütöttem úgy, hogy összesen kb 20 percet, de az utolsó 5-6 percben légkeveréses fokozaton, előtte meg alsó-felsőn.

Kihűlés után az olvasztott csokit ráapplikáltam.

Gyorsan fogy.

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: