Cukormentes, csokis kukoricapuding


Érdemes újra felfedezni a puliszkát! Isteni édes pudingot lehet belőle készíteni.

Ezerféleképp. Csokival, gyümölccsel, vaníliásan, mákosan, diósan, gesztenyésen….. A képen látható épp csokis, illetve karobos a gyerekek miatt. Ráadásul a kukorica gluténmentes, ami nálam nem szempont, de sokaknak fontos.

Hozzávalók:

1 csésze kukoricadara

3 csésze folyadék (ebben az esetben víz, de lehet tej, vagy gyümölcslé is)

1 nagy ek kakaó/karobpor

1 marék mazsola

2 banán

Mindent összekevertem egy krumplinyomó segítségével, majd habverővel folyamatosan kevergetve feltettem főni. A forrástól számítva kis lángon még legalább 10 percig főztem, ez fontos, hogy tényleg rendesen megfőjön! Érezni, amikor besűrösödik és ragacsossá kezd válni.

Beöntöttem egy pudingformába, kihűtöttem és kész. Almaszósszal ettük, de szilvalekvárral is isteni, vagy juharsziruppal, vagy tejszínhabbal….

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: