Cukormentes, almás-túrós-szezámos keksz


Én a linzer típusú kekszeket szeretem, amik porhanyósak, omlósak és szárazak. Mondjuk két ilyen keksz közé simán belekenek egy csomó mogyoróvajat és belemártom az egészet csokiba….hmmmm!

A férjem és a gyerekek viszont a puha, süti-jellegű kekszeket szeretik, amióta ilyeneket is sütök, azóta Vince is eszik belőle. A titok a túró és a gyümölcs.

Hozzávalók:

4 marék zabpehely

2 nagy ek tahini

3-4 ek szezámmag, lehetőleg pirítva

4 ek joghurt

2 banán

2 alma, megpucolva, felkockázva

10 dkg túró
Mindent összekeverek és hagyom állni pár órát. Ha nagyon híg, zabpelyhet, ha túl kemény, joghurtot teszek hozzá. Elég ragacsos kell legyen. Fagyigombóckanállal kiporciózom és kicsit kilapítom vizes kézzel, kb 1,5 cm vastagra a kekszeket. 200 fokon, alsó-felső sütéssel kb 25 perc alatt kész lesznek. Forrón még nagyon puhák nem kell megijedni 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: