Mézes zabkeksz

Már régóta keresem a pecsételhető, de cukormentes keksz receptet, de sehol nem leltem. Csak azért is kikísérletezem!!! Ez az első adag 🙂

Hozzávalók 20 db-hoz:

20 dkg zabpehelyliszt

10 dkg méz

5 dkg kókuszzsír (lehet sima vaj is)

8 dkg mogyoróvaj-most épp darabos

Egy tojás

Csipet só

2 tk mézeskalács fűszerkeverék

A lisztet összekevertem a fűszerrel, sóval, aztán a többi hozzávalóval. Addig kevertem, míg egy egynemű, rugalmas tészta lett belőle, ami szépen elvált az edény falától.:

Folpackba csomagolva egy éjszakát pihent a hűtőben. Ma reggel három adagra szedtem és ezeket 6 mm-esre kinyújtottam, közben alá-alá liszteztem, meg a tetejét is picit megszórtam, hogy ne ragadjon a sodrófához. Kiszúrtam a formázóval. Kicsit ügyeskedni kell vele, de nem vészesen ragacsos. Ilyen volt nyersen:

Aztán 175 fokos sütőbe tettem, sütőpapíros tepsiben és összesen 12 percet sültek, az első 10 perc alul-felül sütés volt, a második 2 perc hőlégkeverés. Szerintem legközelebb kipróbálom a csak hőlégkeveréses sütést, szeretem, ha picit jobban megsülnek kívül. Amúgy nekem nagyon ízlik, elég tömény a mogyoróvaj miatt, amit én imádok, de biztos könnyedebb lenne, ha a sima vajból lenne több benne. Picit csípős-pikáns a fűszerektől.

Nem tudom, meddig állnának el, ha nem ennénk meg őket hamar 😉

Jó étvágyat hozzá!

Reklámok

One Response to Mézes zabkeksz

  1. […] teljesen kimaradt (pedig szívem szerint mindenbe tennék), mert a férjemnek túl tömény volt a mogyoróvajas kekszem, ami igaz is, de én sajnos […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: