A KEKSZ

Végre sikerült a számomra tökéletes, ropogós-porhanyós, a lehető legegészségesebb kekszet kikísérletezni! A kisfiúk részéről is egyértelműen pozitív a visszajelzés, ami nagy szó.

A ropogós-omlós kekszek tele vannak cukorral, amit én végszükség esetén sem használok, viszont egy ilyen típusú kekszbe mégsem rakhatok banánt vagy datolyát, így erős kompromisszumként maradt a méz.

A célom az is volt, hogy egy olyan tésztát kapjak, ami rögtön nyújtható, szaggatható, nem kell a hűtőben pihentetni, kibírja, ha nem rögtön szaggatom, és nem utolsó sorban, pecsételhető.

Szerintem sikerült!

Hozzávalók (2 tepsihez, ha 4-5 mm-esre nyújtjuk):

30 dkg zabpehelyliszt

10 dkg rozsliszt

10 dkg tk. liszt

20 dkg méz

25 dkg vaj

2 csipet só

Ez az alap, a többi ízlés kérdése én tettem még bele 1 tk kardamomot, 2 tk fahéjat, 1 tk szárított narancshéjat, 1 kk szárított gyömbért, kis vaníliát.

A vajat kikevertem a mézzel, hozzáadtam a többieket és egy hatalmas golyót formáztam. Aztán nyújtottam, szaggattam, formàztam.

160-170 fokon sült, alsó-felső fokozaton 15-20 percet-ez vastagság függő, 15 perc után nézegettem és a sültebbeket kivettem, mert a sütőm nem mindenhol egyformán süt.

Jó étvágyat! ☺️

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: