Rengeteget híztam mindkét terhességem alatt. Olyan voltam várandósan, mint egy keselyű, folyton azt néztem, hol milyen kaját lehet szerezni. Szülés után, amikor hazajöttünk a kórházból, mindössze 3 kilóval mutatott kevesebbet a mérleg-ez adta a legfőbb motivációt az életmódváltásra és W.Ungváry Renáta Megújulás szülés után című könyve. Alapvetően a lényeg, hogy nem eszünk fehér lisztet és hozzáadott cukrot. Ez elég egyszerűen hangzik, de szinte minden, boltban megvásárolt étel tartalmazza ezeket és a legtöbb recept is.
Szóval némiképp kreatívnak kell lenni-no meg nyitottnak. Szerintem a legtöbb ember ott “rontja el”, hogy a cukormentes, nem megszokott alapanyagokból készült ételeket próbálja olyanná tenni, mint amiket már ismer és szeret, persze sikertelenül. Ekkor nyilván csalódik, hiszen nem azt az ízélményt kapja, amit eddig szeretett. Hát nem 🙂 MÁST. De ha figyelünk a testünk jelzéseire-visszajelzéseire, akkor tudjuk, hogy mi az ami VALÓBAN jó nekünk. Én ebben hiszek.
ÉDESSÉGEK:
Cantuccini, karácsony ízű, cukormentes
Almás túrótorta(cukormentes, lisztmentes, tojásmentes)
Tejbegríz csokikrémmel, cukormentes
Almás-fahéjas puliszka szilvalekvárral, cukormentes
Tökös-mákos cantucini, cukormentes
Cukormentes, korpás, lenmagos rizskeksz
Cukormentes, csokis köleskeksz
Kesukrémes, cukormentes “mákosguba”
Cukormentes, meggyes gesztenyetorta
Pecsételhető cukormentes keksz
Diós-narancsos karácsonyi hógolyók
ASZALT ÉTELEK:
Aszalt narancshéj sütikhez, krémekhez
Aszalt, cukormentes “négercsók”
SÓS ÉTELEK: